Impact Seveso III

Impact Seveso III richtlijn op uw onderneming al onderzocht?

DSCN2115Weet u al wat de impact is van de Seveso III richtlijn op uw onderneming? Op 1 juni 2015 werd de indeling van chemische stoffen volledig vervangen door de CLP-verordening. Stoffen en mengsels worden vanaf die datum enkel nog ingedeeld volgens de CLP-regels. Ook voor de Seveso III -regelgeving betekent dit dat de verschillende gevaarcategorieën van bijlage I met ingang van deze datum moeten worden afgestemd op de CLP indeling.

De nieuwe richtlijn, logischerwijze “Seveso III” genoemd, werd gepubliceerd op 24 juli 2012. De lidstaten moeten de nieuwe richtlijn omzetten tegen 31 mei 2015 en van kracht laten gaan op 1 juni 2015. In Nederland zal de nieuwe Seveso vertaald worden in de BRZO, welke dan BRZO 2015 zal gaan heten.

Voor u als onderneming is het van belang tijdig te weten waar u aan toe zult zijn. Zo zullen er bedrijven zijn die nu nog niet onder het BRZO vallen, maar na 1 juni 2015 wel, terwijl er bedrijven zijn die er nu wel onder vallen en dan niet meer. Tegelijkertijd zullen er verplaatsingen zijn van bedrijven die nu PBZO plichtig zijn en dan VR plichtig worden en omgekeerd. De algemene verwachting is, dat het aantal bedrijven welke onder het besluit vallen, zal toenemen.

Wilt u ook weten wat de impact van de Seveso III is op uw onderneming? Wij nemen het graag met u door. Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Download Free Icon  – download leaflet

.

Ja, wij willen de Impact van de Seveso III op onze onderneming laten onderzoeken.

Bedrijfsnaam

Uw naam (verplicht)

Uw functie

Uw email (verplicht)

Straatnaam

Postcode+plaats

Uw telefoonnummer

Uw bericht